Lijst WIJ

WIJ Delfshaven heeft geen kant en klaar verkiezings-programma met problemen en oplossingen. WIJ wil samen met intiatieven, bewoners en ondernemers in de wijken in een dialoog tot oplossingen komen. Laat ons weten wat jij belangrijk vindt! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er zijn al wel een aantal zaken waar de Lijst WIJ Delfshaven zich hard voor gaat maken in de gebiedscommissie:

1. Dat maken we zelf wel uit!
WIJ staat voor het plezier en de kracht van het zelf doen. Waar mensen (bewoners, ondernemers en professionals) dat kunnen en willen moeten zoveel mogelijk mensen betrokken worden bij beslissingen over hun directe leefomgeving. Want WIJ gelooft in verbinding en in de kracht van betrokkenen om zelf oplossingen te bedenken en in actie te komen. Daarom maakt WIJ zich hard voor maximale burgerparticipatie en directe democratie in Delfshaven.

2. Iedere buurt een fijne ontmoetingsplek.
Waar mensen elkaar ontmoeten ontstaan de mooiste dingen; sociale contacten, verassende vriendschappen, nieuwe economische kansen, maatschappelijke innovatie. Met het sluiten van buurthuizen en bibliotheken is daar meer dan ooit behoefte aan. Of deze publieke plekken nu van de overheid, instellingen of bewonersinitiatieven zijn; iedere club die verschillende lokale netwerken een welkome plek weet te bieden verdient steun.

 

3. Eerst kijken wat mensen zelf kunnen en willen; dan pas aanbesteden. 
Voor overheidbeleid dat in de wijken moet landen (van welzijn tot vrijwilligerswerk, veiligheid en onderhoud buitenruimte) moet eerst gekeken worden wat initiatieven zelf kunnen en willen doen omdat zij de meeste kennis van, betrokkenheid met en aandacht voor de wijk en de bewoners hebben. De diensten van de overheid -al dan niet via een aanbesteding- gaan uit van de kwaliteiten van lokale initiatieven.

4. Wees zuinig op wat je hebt en vernieuw waar dat het hardst nodig is. 
Het kapitaal van Delfshaven zit in de mensen die er wonen, werken en opgroeien. In hun verhalen, de dingen die ze maken en de dingen die ze samen ondernemen.WIJ is zuinig op de waarde van cultureel erfgoed en de band die mensen hebben met een gebied. Geweldig als nieuwe bewoners met hogere inkomens in Delfshaven willen komen -groot gelijk, is hardstikke leuk namelijk- maar dat is geen reden om de zittende bewoners aan hun lot over te laten.

5. De gebiedscommissie is geen saaie vergaderclub!
Niet ideologisch maar dialogisch en geen oppositie-coalitie model; iedereen in de gebiedscommissie moet samen werken om Delfshaven iedere dag een stukje beter te maken en zijn netwerk en achterban daarbij maximaal te benutten. De bijeenkomsten van de gebeidscommissie zijn openbaar, transparant en steeds op een andere plek in de wijken zodat iedereen de gelegenheid heeft om zijn mening kenbaar te maken.

Wat vindt JIJ belangrijk voor Delfshaven?

Wat gebeurt er in Delfshaven?