• 1. JELLE VAN DER MOLEN
  1. JELLE VAN DER MOLEN

  Wie is Jelle?
  Jelle (1977) woont sinds 2007 in de wijk Spangen (maar toch fervent Feyenoord fan) en is vader van 2 dochters. Begonnen als docent maatschappijleer bij het Grafisch Lyceum kent hij de cultuur en de jongeren van de stad. Samen met Robbert de Vrieze kwam hij op idee voor WIJ Delfshaven; een netwerk van samenwerkende bewonersinitiatieven die de (a)politieke macht van burgerkracht vertolkt. Na werkzaam geweest te zijn als adviseur zelforganisatie bij een softwarebedrijf is hij nu werkzaam in het welzijn in de Afrikaanderwijk op Feijenoord.

  Wat wil Jelle voor Delfshaven?
  Jelle wil zich inzetten om het netwerk van initiatieven in Delfshaven nog sterker te maken zodat ook mensen die nu vaak buiten de boot vallen ook aanskuiting vinden bij de dynamiek van Delfshaven. “Het navelstaarderige gekissebis van huidige partijpolitiek zorgt ervoor dat steeds minder mensen zich betrokken voelen bij politiek. Door mensen in de wijk invloed te geven over wat er gebeurt bij hun in de buurt wil ik mensen betrekken bij de lokale democratie”.

  Waar kun je Jelle voor benaderen?
  Zelforganisatie, onderwijs, media en het netwerk in de stad. En met zijn huidige werk in het welzijn heeft hij ervaringen uit eerste hand over wat mensen nodig hebben om mee te doen in de doe-democratie.

  Facebook-pagina
 • 2. NINNY DUARTE LOPES
  2. NINNY DUARTE LOPES

  Wie is Ninny?
  Ninny is in 1971 in Lissabon geboren en woont sinds 1974 in Delfshaven in de wijk Spangen. Zij is partner en moeder van 4 kinderen. Na het volgen van haar opleiding op de GK van Hogendorp in Delfshaven heeft zij verschillende opleidingen gevolgd en verschillende baantjes gehad. Vanaf 1999 tot 2016 is zij werkzaam geweest in de geboortezorg. Ninny is zowel sociaal als maatschappelijk enorm betrokken bij ontwikkelingen in Spangen, Delfshaven en Rotterdam. Je kunt haar werkelijk overal in de wijk tegenkomen!

  Wat wil Ninny voor Delfshaven?
  Ninny heeft van 2014-2018 met veel plezier en inzet actief geweest in de gebiedscommissie Delfshaven. Omdat zij continuïteit belangrijk vindt en veel ontwikkelingen in Delfshaven nog niet af zijn is zij wederom verkiesbaar voor WIJ Delfshaven. “Ik vind het belangrijk dat de nieuwe gebiedscommissie een mix wordt van ervaren en nieuwe leden. Ik wil niet alleen daar een brug slaan maar ook kracht van burgerparticipatie verbinden aan alle partijen die het met elkaar doen hier in Delfshaven”.

  Waar kun je Ninny voor benaderen?
  Jongeren, sociaal ondernemerschap, inclusiviteit, evenementen organiseren en wijkontwikkeling. Maar vooral het aanjagen van de eigen kracht en talenten van bewoners.

  Facebook-pagina
 • 3. HAMZA CIKLAAKBIYIK
  3. HAMZA CIKLAAKBIYIK

  Wie is Hamza?
  Hamza (2001) is geboren en getogen in Bospolder waar hij met zijn vader, moeder, broer en zusjewoont aan Proefpark de Punt. Hier was hij als kleine jongen van 10 al een van de belangrijkste personen. Een onderzoek van Erasmus Universiteit wees Hamza aan als belangrijke brug tussen de verschillende culturen op de gemeenschapstuin van Creatief Beheer. Hij is sindsdien altijd dingen actief gebleven in de buurt. Hij is nu onder andere wijkambassadeur in Bospolder-Tussendijken en organiseert activiteiten voor jongeren.

  Wat wil Hamza voor Delfshaven?
  Hamza vindt het belangrijk dat jongeren niet alleen binnen achter een scherm zitten maar ook buiten in de natuur kunnen spelen. Dus meer groene plekken in het nogal stenige Delfshaven. En verder wil hij dat jongeren zelf meer plek en middelen hebben om zelf activiteiten te organiseren.

  Waar kun je Hamza voor benaderen?
  Jongeren, netwerk in Bospolder-Tussendijken, groene gemeenschapstuinen.

   

   

   

  Facebook-pagina
 • 4. NICO HAASBROEK
  4. NICO HAASBROEK

  Wie is Nico?
  De grote thema’s in het leven van Nico (1943) zijn de journalistiek en de stad. Hij heeft in 2016 een boek geschreven over de buurt waar hij woont, Middelland. Nico is naar Rotterdam gekomen om RTV Rijnmond op te zetten. Daarna was hij bijna zes jaar hoofdredacteur van het NOS Journaal. Met zijn vrouw Mieke runde hij ook het buurtcafé Club Math. Hij is nu actief als buurtbewoner in Rotterdam West.

  Wat wil Nico voor Delfshaven?
  Nico is bijzonder geïnteresseerd in hoe buurten en wijken hun eigen 'broekhouding' op kunnen houden; maximale lokale zeggenschap en een sterke wijkeconomie. Als Nico in de gebiedscommissie gekozen wordt, dan is hij bereid zich 3 tot 4 dagen per week voor Delfshaven en Middelland in te zetten.

  Waar kun je Nico voor benaderen?
  Nico is journalist, schrijver en docent. Zijn specialismen zijn de media & communicatie; stadmaken en het toekomstbestendig maken van stad en buurt. Hij is generalist en autodidact.

   

   

   

  Facebook-pagina
 • 5. SIMONE AUMAJ
  5. SIMONE AUMAJ

  Wie is Simone?
  Simone (1994) is geboren in Nederland maar heeft haar wortels in Afghanistan. Vanaf jonge leeftijd was ze maatschappelijk bewust en zette ze zich onder andere in voor kinderrechten. Op dit moment is ze betrokken bij Concrete Blossom; een platform voor en door dwarse denkers, beeldenstormers en bruggenbouwers die streven naar een inclusieve samenleving. Simone woont in het Nieuwe Westen en studeert culturele antropologie in Utrecht.

  Wat wil Simone voor Delfshaven?
  Simone wil zich inzetten voor gelijkwaardige kansen voor iedereen in Delfshaven.

  Waar kun je Simone voor benaderen?
  Simone zou graag lokale burgerinitiatieven stimuleren en begeleiden.

   

   

   

   

   

  Facebook-pagina
 • 6. JEFFREY OOREBEEK
  6. JEFFREY OOREBEEK

  Wie is Jeffrey?
  Jeffrey Oorebeek (1990) woont in de Hugo Molenaarstraat. Zijn studieloopbaan is begonnen met een MBO opleiding en hij is in 2017 afgestuurd aan de Erasmus Universiteit met een master Sociologie. De rode draad in zijn studies en zijn dagelijkse leven is een voorliefde voor Rotterdam en haar inwoners. Hij is geboren Rotterdammer en sinds 2012 verliefd geworden op Delfshaven dankzij het bruisende karakter en ondernemende bewoners. Samen met zijn buren organiseert hij aantal keer per jaar buurtfestiviteiten en hij is sinds 2017 actief in het Mooi, Mooier Middelland-project. Zijn passie ligt bij het faciliteren van burgerinitiatieven en bereiken van democratische vernieuwing op lokaal niveau.

  Wat wil Jeffrey voor Delfshaven?
  Het is zijn ambitie om bestaande en nieuwe initiatiefnemers in Delfshaven de ruimte te geven om hun passie te ontwikkelen. Jeffrey wil in de gebiedscommissie een bijdrage leveren door de wilskracht en passie vanuit de burgers te ondersteunen in het politieke systeem. Democratische vernieuwing is van essentieel belang om de burgerkracht-beweging tot zijn recht te laten komen. Het succes van Delfshaven ligt in het netwerk, mensen te verbinden, in gesprek gaan met elkaar en bovenal luisteren.

  Waar kun je Jeffrey voor benaderen?
  Zijn voornaamste expertise is het thema democratie. Daarnaast heeft hij affiniteit met en kennis opgedaan over wijkontwikkeling en gebiedsmarketing.

  Facebook-pagina
 • 7. SAM UITTENBOGAART
  7. SAM UITTENBOGAART

  Wie is Sam?
  Sam (1985) is opgegroeid in de buurt van Rotterdam. Na het afronden van haar HBO Media & Entertainment studie wordt Sam om plaats te nemen in het bestuur van ‘Your World’. De jaren daarna is Sam, met haar eigen bedrijf S.A.M. Social Arts & Music, zeer actief binnen de kunst, cultuur en muziek sector in Rotterdam als talentontwikkelaar, programmeur, presentatrice voor bedrijven als: De Nieuwe Oogst, Music Matters, Open Rotterdam, SKVR, 010 Bookings. Heden ten dage is Sam nauw betrokken bij diverse talentontwikkeling programma's en is zij adviseur voor het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie met als specialisme talent- ontwikkeling, Urban Arts, podiumkunsten en festivals en als praktijkbegeleider Hiphop voor Roots & Routes en de Herman Brood Academie.

  Wat wil Sam voor Delfshaven?
  Cultuur is een van de meest krachtige middelen voor de ontwikkeling van jonge mensen. De infrastructuur voor cultuur in de wijk kan veel sterker. Plekken en programma's waar jongeren zelf mee aan de slag kunnen.

  Waar kun je Sam voor benaderen?
  Haar talenten zijn naast presenteren voor televisie, radio en events, het bedenken van innovatieve concepten op het gebied van muziekevenementen en talentontwikkeling. Daarnaast heeft zij een groot netwerk onder jongeren en in de cultuursector.

  Facebook-pagina
 • 8. BEN SABOTINOV
  8. BEN SABOTINOV

  Wie is Ben?
  Benjamin (2001) woont in Delfshaven sinds 2001, in de wijk Witte Dorp in Oud Mathenesse. Hij woont samen met zijn moeder, vader en broer. Hij is in 2018 geslaagd voor zijn middelbare school en wil door studeren op een evenementen school. Vanaf zijn 12e is hij al bezig in de wijk. zowel straatfeesten als grote evenementen voor jong en oud. Zijn droom is een grote schaatsbaan in Oud Mathenesse waarvoor hij volop bezig is met fondsen en bedrijven.

  Wat wil Ben voor Delfshaven?
  Ben wil laten zien dat Delfshaven een mooie plek is en zorgen dat jongeren genoeg te doen hebben en dat we elkaar respecteren. Het mooiste aan WIJ Delfshaven vindt hij dat WIJ iedereen in de wijk wil verbinden en hij wil daar graag zijn steentje aan bijdragen.

  Waar kun je Ben voor benaderen?
  De kracht van Ben ligt in het organiseren van activiteiten en evenementen en kent aardig wat fondsen. Hij kan ook laten zien dat jongeren ook veel kunnen doen voor ouderen. Jongeren voorlichting geven over de goede en gevaarlijke dingen van het leven.

   

   

  Facebook-pagina
 • 9. CAROLIEN HOOGLAND
  9. CAROLIEN HOOGLAND

  Wie is Carolien?
  Carolien (1976) is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van omgevings-psychologie, toegepast op verandering voor duurzame ontwikkeling. Een activistische houding brengt haar ertoe om als actieonderzoeker zowel binnen als buiten de academische wereld te werken. Zo organiseerde en produceerde zij onder andere de Democratische Ontmoeting in Theater Rotterdam. Carolien woont in Rotterdam West en is moeder van twee: Max (2006) en Maya (2012).

  Wat wil Carolien voor Delfshaven?
  Carolien wordt geïnspireerd door een democratie van onderop die mensen in staat stelt om zelf regie te nemen over hun directe leefomgeving. Ons politiek bestel is uitgehold; om ons heen (Barcelona, Bogota, Brussel) zien we zeer inspirerende democratische vernieuwing op stedelijk niveau. Zij wil samen met mensen en burgerorganisaties uit het wijknetwerk werken aan het faciliteren van burgerkracht.

  Waar kun je Carolien voor benaderen?
  Carolien is wetenschappelijk onderzoeker en heeft veel kennis van democratische processen van over de hele wereld. Daarnaast werkt zij voor het Nederlands Normalisatie Instituut. Je kan Carolien ook benaderen met de vraag "hoe maak je ontmoetingsplekken in de stad, binnen en buiten".

  Facebook-pagina
 • 10. ARUN MAHABIER
  10. ARUN MAHABIER

  Wie is Arun?
  Arun (1974) is geboren in Suriname en woont sinds 1994 in Nederland. Inmiddels woont hij al 16 jaar in Delfshaven. Als Freelance ICT projectleider bij de Rijksoverheid houdt hij zich bezig met regeldrukvermindering voor ondernemers. Naast zijn hoofd werkzaamheden onderneemt hij graag in totaal verschillende interessante domeinen zoals online marketing, kunst en cultuur, sociaal domein, nieuws en media.

  Wat wil Arun voor Delfshaven?
  Burgerinitiatieven zorgen ervoor dat bewoners participeren in de samenleving door hun stem te laten horen. De ondernemers in woonwijken zijn voor een mij even belangrijk voor de ontwikkeling van een gebied. Deze twee doelgroepen vormen voor mij de sleutel voor een veilige, gelukkige en tolerante samenleving. Als lijstduwer voor WIJ Delfshaven ondersteunt hij zowel burger- als ondernemersinitiatieven.

  Waar kun je Arun voor benaderen?
  Je kunt bij Arun terecht voor vragen en tips over ondernemerschap, kunst en cultuur en gebiedsontwikkeling.

   

  Facebook-pagina
 • 11. MARIEKE HILLEN
  11. MARIEKE HILLEN

  Wie is Marieke?
  Marieke (1969) woont met man en drie opgroeiende kinderen in Rotterdam West. Vanuit Amsterdam landde zij 13 jaar geleden in de Volmarijnstraat. In Delfshaven voelde zij wat het is om je betrokken en verantwoordelijk te voelen voor het samen leven in een buurt. Voor Marieke gaan denken en doen gelijk op: denken over de stad en samen leven én doen in projecten die zij met andere van de grond opbouwt, zoals Singeldingen, Het Wijkpaleis en Huize Middelland.

  Wat wil Marieke voor Delfshaven?
  Voor Marieke is de belangrijkste zin misschien wel het gaat niet om het grotere ik, maar het bredere WIJ. Marieke staat weer overtuigd op de lijst van WIJ omdat zij de afgelopen vier jaar heeft meegemaakt wat WIJ kan en wij kunnen bereiken als WIJ als burgers ons inspannen om vorm te geven aan hoe wij in het klein en groot willen samen leven: het gaat met vallen en opstaan, maar is daarmee wel een samen zoeken gebruikmaken van de enorme kracht die schuilt in Delfshaven.

  Waar kun je Marieke voor benaderen?
  Je kunt Marieke benaderen met al je vragen als je initiatief wilt ontplooien. Zij deelt graag haar ervaringen en leermomenten. Door haar betrokkenheid bij het Wijkpaleis is zij hard op weg de maatschappelijk vastgoed-'expert' te worden en denkt zij graag mee als je op dit vlak tegen vraagstukken aanloopt.

  Facebook-pagina
 • 12. QUERIEN VELTER
  12. QUERIEN VELTER

  Wie is Querien?
  Querien (1984) is architect en grafisch ontwerper, maar heeft zich afgelopen jaren vooral beziggehouden met 'organising' bij de vakbond en de Rotterdamse politiek als raadslid voor de SP. In het bijzonder met alles rondom wonen en huur. Je kent haar misschien van het Woonreferendum, tegen de afbraak van 20.000 betaalbare woningen, waar ze een van de aanjagers was. Querien woont nu in Middelland, maar heeft daarvoor in Tussendijken gewoond en begon haar 'Rotterdammerschap' 12 jaar geleden in Oud Mathenesse.

  Wat wil Querien voor Delfshaven?
  Bewoners aan de macht! Maar wel op een manier dat zo veel mogelijk bewoners een stem kunnen hebben, niet voornamelijk blanke, hoogopgeleiden die de wegen kennen. Een inclusieve, directe democratie dus, waar ruimte is om te leren. Dit vergt veel inzet van de stad, de beleidsmakers en van ons als bewoners. Maar waar een wil is is een weg.

  Waar kun je Querien voor benaderen?
  Querien kun je benaderen voor advies en hulpvragen rondom wonen, sociale huur en rioleringsproblematiek. Maar ook om te helpen met het opzetten van een actie(comité). Ze bevindt zich graag op de barricades, maar nog liever op de achtergrond om anderen op de barricade te hijsen.

  Facebook-pagina
 • 13. MIKE VAN GAASBEEK
  13. MIKE VAN GAASBEEK

  Wie is Mike?
  Mike (1974) woont in Bospolder met zijn vrouw en dochter. Hij is oprichter en directeur van de Rotterdamse ticketing provider Stager. Dit bedrijf is voortgekomen uit het kunstpodium WORM, dat tussen 2005 en 2011 aan de Achterhaven gevestigd was en inmiddels naar de Witte de Withstraat is verhuisd. Mike was veertien jaar lang werkzaam bij WORM als zakelijk directeur, marketeer, projectleider en bouwmeester.

  Wat wil Mike voor Delfshaven?
  Je kunt er allerlei labeltjes aan hangen… grass roots, lokale democratie, bottom up, community building en natuurlijk participatie. Maar het gaat eigenlijk maar om één ding: Mensen maken de stad en moeten ruimte krijgen om hun dromen te verwezenlijken.

  Waar kun je Mike voor benaderen?
  Mike heeft een uitgebreid netwerk in de culturele wereld en jarenlange ervaring met het opzetten van evenementen en organisaties.

   

   

   

  Facebook-pagina
 • 14. MALIQUE MOHAMUD
  14. MALIQUE MOHAMUD

  Wie is Malique?
  Als vernieuwer in de Rotterdamse cultuursector en zelfbenoemd hiphopdocent, is Malique Mohamud (1984) vooral bezig zijn nieuwsgierigheid te verzadigen. Hij schrijft, presenteert en produceert verhalen en perspectieven die doorgaans uit het oog van de mainstream blijven. Kortom: Malique doet dingen. Malique woont in Bospolder en is een van de initiatoren van Concrete Blossom.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Facebook-pagina
 • 15. ANNET SCHIPPER
  15. ANNET SCHIPPER

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Facebook-pagina
 • 16. JOS VERVEEN
  16. JOS VERVEEN

  Wie is Jos?
  Sociaal ondernemer, oprichter van eisvrij, gemeenteraadslid sinds 2010 en auteur. Strijdt voor meer ruimte voor initiatieven voor de stad, wijk of straat. Lijsttrekker van Stadsinitiatief Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen, evenals WIJ een a-politieke partij en daarom met elkaar bevriend. Jos weigert de gemeenteraad te verlaten voordat het voor elkaar is dat minimaal 1% van de totale begroting van 3,5 miljard euro is gereserveerd voor het ondersteunen van initiatieven van bewoners. Jos is twee maal genomineerd geweest als politicus van het jaar.

   

   

   

   

   

   

  Facebook-pagina
 • 17. ROBBERT DE VRIEZE
  17. ROBBERT DE VRIEZE

  Wie is Robbert?
  Robbert (1973) woont met zijn vrouw in Bospolder en is maatschappelijk ontwerper na studies industrieel ontwerpen, fijnmechanische techniek en architectuur. Daarnaast is hij aanstichter en pragmatisch idealist van WIJ Delfshaven waarvoor hij van 2014 tot 2018 als (a-)politicus in de gebiedscommissie Delfshaven zat. Is daarnaast bij verschillende samenwerkingsverbanden betrokken als Delfshaven Coöperatie, BouwKeet en Stadslab Luchtkwaliteit. Hij is gedreven door nieuwsgierigheid en bekijkt -geïnspireerd door de serie the Wire- de stad van verschillende caleidoscopische kanten.

  Wat wil Robbert voor (WIJ) Delfshaven?
  Delfshaven is een uniek gebied in Nederland en Europa door haar grote verscheidenheid en kracht aan burgerinitiatieven. Hij wil dit netwerk van betrokken bewoners en initiatieven versterken en koppelen aan de grote opgaven in de stad als inclusiviteit, werk en duurzaamheid. Door geldstromen slim te combineren ontstaat er ruimte voor meer mensen om zelf mee te bouwen aan de stad. Bijvoorbeeld door democratische instrumenten als een bewonersconsultatie en een wijkbegroting.

  Waar kun je Robbert voor benaderen?
  Robbert heeft veel ervaring in ontwerpende disciplines, zowel als ontwerper als opdrachtgever. Door zijn 4-jarige periode in de gebiedscommissie heeft hij veel kennis over en netwerk in de gemeente Rotterdam. Daarnaast werkt hij met Delfshaven Coöperatie aan een sterkere wijkeconomie, onder andere met West Practice over talentontwikkeling, werk en ondernemerschap.

  Facebook-pagina
 • POWER TO THE PEOPLE!
  POWER TO THE PEOPLE!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Facebook-pagina