Lab WIJ

In de voormalige deelgemeentes van Rotterdam is iets bijzonders aan het gebeuren. Waar Amsterdam de structuur van de stadsdelen grotendeels handhaaft kiest Rotterdam voor vernieuwing en experiment. Met name in Delfshaven zijn er bijzonder veel bewonersintiatieven actief die zorgen voor sociale innovatie. WIJ komt voort uit deze rijke humuslaag en doet gaande dit proces onderzoek naar hoe meer macht voor burgerkracht werkt in de praktijk.

  • Wat kunnen we leren van andere voorbeelden?
  • Hoe kunnen we dit slim toepassen op de dagelijkse praktijk in Delfshaven?
  • Kunnen we partijen verleiden om naar Delfshaven te komen en daar te investeren?
  • Hoe zou een wijkinvesteringsfonds de sociale en economische ontwikkeling van Delfshaven kunnen versterken?

Deze en andere vragen wil WIJ samen met partners in de wijken actief onderzoeken.

verder in het nieuws

Het trieste bericht dat een 5-jarig jongetje onlangs is overleden door een aanrijding in het Nieuwe Westen. De verkeersveiligheid laat op veel plekken veel te wensen over, zie ook dit artikel op Vers Beton waar de Nieuwe Binnenweg met stip op 1 staat. Het wijkcomité Middelland organiseert een bijeenkomst over verkeersveiligheid op 13 november om 19:30 bij Huize Middelland Ettaouhid aan de Schietbaanlaan 100A.

 

Goed nieuws voor duurzaamheid in Delfshaven. Naast het initiatief van Blijstroom en Zon in de stad is er nu ook Delfshaven Energie Coöperatie die aan de slag gaat met zonnepanelen op daken van scholen in Bospolder-Tussendijken en Schiemond. En bij het Zelfregiehuis start 13 november de gratis cursus Milieucoach. Nog meer weten over duurzaamheid in Delfshaven? Kijk ook eens bij IABR en Wijkenergie Werkt.