Contact

Ben jij ook WIJ? Heb je een vraag? Moet WIJ zich ergens in Delfshaven hard voor maken? Wil je meedenken en/of -doen? Wil je op de hoogte blijven van WIJ?

Stuur een e-mail aan wijdelfshaven@gmail.com, volg het laatste nieuws op twitter @wijdelfshaven en/of wordt een vriend van WIJ via facebook.com/wij.delfshaven

Welkom in de WIJ maatschappij!

verder in het nieuws

Nieuws van de gebiedscommissievergadering Delfshaven - 11 september 2018

Fris en fruitig na de zomerreces, werd in de eerste vergadering van de gebiedscommissie begonnen met een behoorlijk volle agenda. De locatie van de vergadering was het indrukwekkende gebouw van stichting de Delft. Niet alleen wordt hier al jaren gewerkt aan het reconstrueren van een VOC schip, maar het leer/werkplek en museum is toch wel bijzonder en de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen. Op dit moment zit de stichting in slecht weer. Als niet snel wordt gereageerd/gehandeld door de raad en andere partijen, dan is deze stichting genoodzaakt zijn deuren te sluiten tegen het einde van dit jaar. Daarom ook heeft de gebiedscommissie besloten een ongevraagd advies richting de raad te sturen. Verder zijn er verschillende bewonersinitiatieven behandeld, waarin opviel dat er een ruim aanbod is voor de jeugd. Zo hebben wij subsidie toegekend aan:

  • Kinderactiviteiten Bospolder Tussendijken Driehoeksplein.
  • Stichting Streetwise op Coolhaveneiland. Hierbij wordt met een groep jongeren gewerkt aan hun muzikale talent en persoonlijke ontwikkeling binnen de muren van Poundcake muziekstudio
  • Kinderactiviteiten Altair van de Puppilenbuurt.
  • Dansh. Een bureau voor sport en voornamelijk dans, waarbij jongeren uit Delfshaven laagdrempelig hun creativiteit kunnen ontwikkelen.
  • We doen het samen. Een project waarbij jongeren geworven worden en gaan helpen om ouderen een dagbesteding aan te bieden in het Laurens zorghuis.

Ook hebben wij tot onze spijt een initiatief moeten afwijzen. De intentie van de initiatiefnemers is goed en sluit heel goed aan binnen de kaders zoals wij denken dat je het schuldenproblematiek zou kunnen worden op gepakt. Maar het projectplan moet dan wel voldoende uitgewerkt zijn en de context op papier moet in alle opzichten duidelijk omschreven zijn.

En verder heeft de gebiedscommissie wederom een bijdrage toegekend aan #geenplektegek. Deze maakt mogelijk dat de ambtenaren en professionals naar u toe komen bij initiatieven in de wijk en de straat. Voor een tijdelijke en makkelijk te benaderen werkplek, vergaderingen en voor plekken waar bewonersbijeenkomsten worden georganiseerd. Een succesvolle en mooie ondersteuning van de buurthuiskamers van Delfshaven!

De volgende vergadering is 9 oktober. Binnenkort meer over de agenda online.

Ninny Duarte Lopes